Choď na obsah Choď na menu
 


Články pre Gemerské zvesti

Príspevky

Čas na preventívne prehliadky u zubárov sa kráti

24. 11. 2010

Kto ich ma rád? Asi málokto a predsa tam musíme chodiť. Odrádzajú nás zubárske vŕtačky, odstraňovača zubného kameňa, alebo bolestivé trhanie zubov.  Reč je o zubároch a preventívnych prehliadkach, ktoré pacienti či chcú, alebo nechcú jednoducho musia absolvovať. Teda  ak  nechcú mať iba dieru peňaženke.

 

 

Cestovať autobusmi luxus?

24. 11. 2010

Finančná kríza skomplikovala mnohým ľuďom život. Prišli o zamestnanie. Najhoršie na tom je, že žijeme v regióne s vyše 30% nezamestnanosťou. Pracovné mzdy zostali nezmenené. Napriek ranám a nešťastiu regiónu, sa všetky ceny neustále zvyšujú. Výnimkou nie je ani cestovné.

 

 

Žiaci II.M zo Spojenej školy na Odbornej stáži v Čechách

17. 11. 2010

Spojená škola v Rimavskej Sobote dala možnosť žiakom ísť na odbornú stáž do rôznych miest v Českej republike. Všetko sa mohlo zrealizovať vďaka projektu. Jednalo sa o dvojtýždňový pobyt, na ktorom sa žiaci študujúci odbor Hygiena potravín v pomaturitnom štúdiu mali zapraxovať v určitých továrňach a podnikoch. A my vám teraz trochu priblížime, ako sa tam budúci hygienici potravín mali. Na otázky odpovedá Tomáš Sulyok, študent Spojenej Školy.

 

 

Keď sa učitelia ”hrabú” do politiky...

16. 11. 2010

Povolanie učiteľa nie je vôbec jednoduché. Formovať mládež v dnešnej dobe, kde rodičia veľakrát bojujú o prežite, a nie je čas na riadnu výchovu, pomáhať musia pedagógovia.

 

 

”Mladí technici” na Európskom týždni miestnej demokracie

16. 11. 2010

Žiaci Strednej odbornej školy technickej v Rimavskej Sobote sa zúčastnili Európskeho dňa miestnej demokracie. Akcia sa uskutočňuje každým rokom. Tento krát od 11. do 17. októbra 2010.

 

 

Niektorí nedisciplinovaní vodiči nepoznajú hraníc...

16. 11. 2010

Pred niekoľkými dňami som doma pracoval s linoleom, ktorý som dával na prah. Neprešlo veľa času a začul som, hrozné skuvíňanie malého vlčiaka, ktorého zrazil vodič osobného auta. Zvierací plač bol natoľko intenzívny, že som musel vybehnúť na cestu, čo sa vlastne stalo.

 

 

Neustály neporiadok pri bývalom Domove mládeže

16. 11. 2010

Neporiadok a ešte raz neporiadok. Aj takto sa nazvať odrádzajúci pohľad na priestranstvo pri bývalom Domove mládeže. Mnoho fliaš, či už umelohmotných, alebo sklenených, neúrekom rôznych papierov a všelijakých predmetov, ktoré vytvárajú dojem akéhosi ”smetiska”.