Choď na obsah Choď na menu
 


 

 

V Rádiu Expres

 

Obrázok 25 júna 2008 som sa zúčastnil indivduálneho pohovoru v rádiu Expres. Zaujímavosťou je pravé to, že som na pohovor meškal asi 30 min. Problém bol však ten, že ma zmiatla nejaká stavba zakrývajúca budovu a logo radia. Aj napriek tomu, že som tam v minulosti bol aj tak som zablúdil. Rádio Expres sídli na Lamačskej ceste 3, ktorá sa nachádza priamo na Patrónke. No po zvezení sa o dve zastávky a po pešej turistike už skoro do bratislavskej Dúbravky mi naozaj nebolo všetko jedno. Naspäť som sa opäť vybral peší, nakoľko naozaj nepoznám MHD Bratislavy. Prešiel som cca 10 Km. Keď som prišiel do budovy, na vrátnici soObrázokm nevedel ani kto som. Po prechode cez vrátnicu ma už pri dverách čakal šéfproducent vysielania Martin Fenčak. Podal mi ruku a pozval do vestibulu. Tam som už mal pripravený dotazník, kde boli uvedené základne informácie o rádiu. Ktorý moderátor a kedy napríklad pracuje . V dotazníku sa nachádzala aj úloha zostaviť rebríček svojich najobľúbenejších hitov. Mal som uviesť najobľúbenejších moderátorov. Ja som napišal týchto troch. Martina Žikavská, Andy Svitok a Ďuro Šimko.  Ako moderátorský vzor som uviedol Zlaticu Puškárovu, aj keď v rádiu nepracuje. Neskôr som mal vytvoriť asi 20 sec. ranný vstup, kde som mal uviesť svoj obľúbený hit. Vybral som si perfektnú letnú disko pieseň od September-Cry For You. No pravdupovediac, keby som bol šoférom, pri tejto pesničke by som si musel dávať veľký pozor na volant, aby som neotáčal auto o 360 stupňov.

ObrázokPotom nasledoval asi 30 sec. vstup do popoludnajsieho vysielania, kde som sa venoval rodicovskym pridavkom na deti.Poslanci ich zvysili o smiešnych 30 Sk.
Asi po pol hodine som išiel do strižne nahrať svoj ranný vstup. Pri pohľade na AV t.j. Audio Vault- profesionálny rádiový program a mix pult Air Trak, mi zažiarili oči a hneď som mal chuť tam aj zostať.
Svoj ranný vstup som začal moderovať do intra pesničky Cry For You od September. Bola to naozaj pekná prácička. Po dokončení prišiel šéfproducent a spolu sme si to vypočuli. Potom ma zavolal do vestibulu, kde sa ma opýtal, že aký mam z toho pocit. Povedal som, že veľmi dobrý, ale mohol som byt trosku dravejší. Tým som sa zhodnotil, a viem na čom by som mal pracovať. No do rádia som sa nedostal .

 

 

 

                                                                                                       ...Aj taký bol pohovor v Exprese.

Fotky sú použité z web stranky radia.sk

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Rádio

(DJ Radeesek, 19. 9. 2008 12:37)

Ahoj, držím palce. Vím, jak těžkou palbu na psychiku člověka takovýto pohovor udělá, proto mi tvůj článek naprosto jasně vlezl do hlavy.

Sám jsem tuto nepříjemnost několikrát absolvoval a asi tak polovinu z nich neúspěšně.

Dneska jsem na opačné pozici, protože ale vím, jak se konkurzisti cítí, jsem na ně mírný a řekl bych, že jim to dost usnadňuji vřelým přístupem a celkově se je snažím dostat do pohody, aby mohli ukázat, co v nich opravdu je.

Rádio, které si neumí udělat čas na zaučení nového, neotřelého hlasu asi nebude moc kvalitní. Bude mít jen přeběhlíky z jiných rádií, takže dost možná už nijak nepřekvapí ničím novým. To je ale věc každého rádia. Vychovat si vlastního, kvalitního človíčka je ale podle mne základ dobrého rádia.

Držím palce!

Re: Rádio

(Martina MarttyDjane Novakova, 25. 9. 2012 22:27)

Ahoj. Mozna uz jste necekal,ze se k tomuto clanku nekdo vyjadri,presto se musim pridat. Prave hledam informace,jak to na pohovoru do radia chpdi,protoze to chci zkusit a nemam s tim zkusenosti. Bohuzel z mych pratel se stale nikdo nema mi proste jen napsat par vet,protoze se neni sance sejit. Tak jsem narazila na tento clanek a moc diky za radu. Presne si myslim,ze by bylo fajn mit moznost se zaucit,ale stale a vsude davaji prednost nekomu zkusenemu,takze ani nevim,ci to vubec zkouset mam. Kazdopadne i tento clanek mi hodne dal,zase dalsi informace,ktere se hodi.
Takze se tu mejte vsichni dobre a pevne verim,ze ten,kdo tento clanek napsal,nekde uspesne hraje.