Choď na obsah Choď na menu
 


 

 

Panna

Obrázok Aký je:  Je pod vplyvom planéty Merkúr, ktorá stelesňuje rozum. Prvá vec, ktorú chce Panna vedieť o tom druhom je, či má peniaze, koľko a ako s nimi hospodári. Mrhanie pokladá za hriech, pretože peniaze sú znakom úspešnosti sebarealizácie a podľa toho sa dá usúdiť, kto za čo stojí.

Nikto ho nedokáže zlákať na také dobrodružstvo, ktoré sa mu zdá nerealizovateľné. Inštinkt mu napovie, kedy sa pohybuje na veľmi tenkom ľade a v takom prípade si dá jednoducho spiatočku. Jeho myslenie je priveľmi analytické a praktické, takže vždy včas odhalí riziko a vyhne sa mu. To, čo povie, je založené na skalopevnom presvedčení, nie na predtuche: nikto nevidí jasnejšie než on. Pre neho "nie" neznamená nikdy "snáď" alebo "ktovie". Je to jednoducho nie.

Dobre si vyberá priateľov a lásky, len zriedkakedy sa pomýli. Aj od iných očakáva, aby sa dostali na jeho úroveň. Často je veľmi kritický, čo ostatní neprijímajú vždy so sympatiami. Nikto nemá rád, ak je jeho osoba podrobovaná neľútostnej kritike. Panna však bez toho nemôže existovať. Mužovi - Panne robí ťažkosti líškať sa niekomu, či dokonca robiť poklony. Často je nervózny, preto potrebuje kľudné prostredie, aby mohol poskytnúť to svoje najlepšie ja. Práve preto má rád čerstvý vzduch, pohyb a usporiadaný život. Dbá o svoje zdravie. Je presvedčený, že ak niekto chce postupovať, musí svoj voľný čas využiť na zdokonaľovanie svojich schopností.

Pre muža - Pannu je žena taká zvláštnosť, ktorú si treba prezerať a maznať ju. Sex pokladá tento muž za jeden z prostriedkov na skrášlenie života. Medzi mužmi - Pannami je veľmi veľa starých mládencov. Znášajú to bez veľkých sklamaní. Títo muži sa usilujú o dokonalosť, sú veľmi zaneprázdnení svojou prácou, preto nemajú čas na to, aby boli romantickí. Majú radi poriadok a sú pozorní, je pre nich charakteristický silný cit pre povinnosť a zodpovednosť. Spomeňte nejaký problém, a muž narodený v znamení Panny zaiste nájde riešenie. Trvá to všetko len trošku dlhšie, no len preto, lebo usilovne zhromažďuje všetky dostupné informácie. Nenávidí, ak ho pristihnú nepripraveného. Napriek tomu ich však veľmi často nachádzame len na nižších priečkach spoločenského rebríčka.

Dbá o svoj zovňajšok, vrátane správneho vyjadrovania. Snáď to nie je ten najpríjemnejší partner na jeden večer, ktorého si vysníva nejaká žena, ale vyžaruje z neho pocit pohodlia a šťastia. Žene nerecituje svoj zamilovaný epos, ale vždy je milý a pozorný. Nevyžaduje neustálu pozornosť, nechce sám ovládnuť celý priestor. Len zriedka, aj to len keď ho vyprovokujú, zvykne stratiť svoju príslovečnú vyrovnanosť.

Pre svoj oklieštený citový život a triezvosť nebude nikdy úspešným milovníkom. Nikdy nekoná intuitívne. Všetko, teda aj lásku sa snaží zaškatuľkovať do svojej schémy usporiadania sveta. Väčšinou hrá v jeho vzťahu k partnerke väčšiu úlohu záujem ako vášeň. V mladosti vedie často veľmi striedmy spôsob života a po celý život si uchováva skeptický postoj k erotike. Pikantným vtipom a rozhovorom nerozumie. Pre veľkorysosť v erotickej oblasti nemá pochopenie. Je však starostlivým otcom, na ktorého sa možno spoľahnúť, aj keď je niekedy trochu malicherný a zádrapčivý.

Ak by ste chceli po spoločne strávenom večere zavrieť za sebou dvere, nepatrí k tým, ktorí by tomu bránili. Nezvykne poľovať na ženy, skôr sa nechá chytiť do pasce. Ako sexuálneho partnera ho charakterizuje vytrvalosť. Zostane pri vás ešte aj vtedy, keď mnohí iní, ktorí boli spočiatku podstatne vášnivejší, sa už dávno vytratili. K vyvolenej žene sa zvykne správať otcovsky a rozhodne sa zaujíma o jej život. V takomto prípade je veľmi cenným priateľom a môže byť aj dobrým radcom. Dokonca aj dobrým manželom. No to až potom, keď si dôkladne zistí, či mu bude dotyčná dáma nápomocná v jeho kariére, či je dostatočne bohatá a či vie vytvoriť taký domov, v ktorom by bez problémov mohol rozvíjať svoju činnosť. Na oplátku ponúka bezpečnosť, úctu a vernosť. Nie je mu blízky veľkosvetský spôsob života. Svoj voľný čas najradšej trávi čítaním, záhradkárčením. Manželka nemá problémy s tým, že by sa s priateľom vytratil z domu alebo že by sa vrátil až nad ránom. Nebude mať ani finančné problémy, ale to neznamená, že môže dosiahnuť všetko, čo chce. Manželka muža - Panny sa rýchlo naučí, že si manžel starostlivo stráži peňaženku. Váži si každý halier, pretože aj ten si treba odpracovať. Nemožno hovoriť o lakomosti, ale len o "pochopení ceny peňazí". Inak nikdy necestuje druhou triedou, na to nie je skúpy. Utráca však iba na hodnotné a potrebné veci.

Je čestný, neklame ani v láske a vždy dodrží pravidlá hry. Dala by sa jeho bezúhonnosť vysvetliť tým, že mu jednoducho chýba túžba, vzrušenie a dobrodružstvo? Nie