Choď na obsah Choď na menu
 


Neustály neporiadok pri bývalom Domove mládeže

16. 11. 2010

Neporiadok a ešte raz neporiadok. Aj takto sa nazvať odrádzajúci pohľad na priestranstvo pri bývalom Domove mládeže. Mnoho fliaš, či už umelohmotných, alebo sklenených, neúrekom rôznych papierov a všelijakých predmetov, ktoré vytvárajú dojem akéhosi ”smetiska”.

 

ObrázokNepríjemný pohľad. Už samotná budova bývalého internátu je pomaly strašidlom pre mesto. Jednoducho chátra. V kombinácií s týmto ”malým smetiskom” sa vytvára nepríjemne škaredý obraz. Technické služby mesta už pokosili trávnik, a urobili poriadok. Pomaličky, ale isto sa pri zničených lavičkách začína opäť robiť ”skládka”. Mnoho cudzích ľudí

 

tento obraz prekvapí. Niekoľkokrát som počul: „ Ako by tu ani neupratovali” V konečnom dôsledku to tak aj  vyzerá tak, akoby v meste nikto neupratoval. Ale problém je, že mesto tu urobí poriadok, ale často krát nestíha. Ľudia a vandali sú vždy o niečo rýchlejší. Dôležitým faktom je, že na tomto mieste sa zdržiavajú zväčša opití ľudia, drogovo závislí, alebo mladí, ktorí nedbajú o okolie a čistotu. A o 100 metrov ďalej je škola. Nie je to pekné. Naozaj by bolo potrebné s týmto problémom niečo urobiť. Však žijeme v civilizovanej spoločnosti.