Choď na obsah Choď na menu
 


Videoshoty pre Gemerland 2009

Príspevky

Veselý fašiangový sprievod v Rimavskej Sobote

23. 2. 2009

Radosť, veselosť i zábava sprevádzala fašiangy v Rimavskej Sobote. Pochôdzky mestom boli pre ľudí spestrením všedného dňa. Podujatie zorganizovali Banskobystrický samosprávny kraj, Gemersko- malohontské osvetové stredisko, Mestské kultúrne stredisko, Centrum voľného času Relax a Dom Matice slovenskej.
 

Prezident Gašparovič navštívil Rimavskú Sobotu

16. 2. 2009

Prezident Ivan Gašparovič navštívil v piatok trinásteho Buzitku, Rimavskú Sobotu, Klenovec a Tisovec. Soboťania ho pred radnicou vítali chlebom a soľou. Po krátkom rozhovore s ľuďmi na Hlavnom námestí sa stretol s primátorom, poslancami mestského zastupiteľstva, Banskobystrického samosprávneho kraja, starostami okolitých obcí a podnikateľmi. Počas diskusie rezonovali najmä témy týkajúce sa hospodárskej krízy a jej dopadov na Slovensko, ako aj vysoká miera nezamestnanosti na Gemeri. Tá stúpla aj zatvorením pivovaru, cukrovaru a Gemerskej mliekárne v Rimavskej Sobote. Prepúšťa i mäsokombinát Tauris.
 

Nezamestnanosť v Rimavskej Sobote stúpa

9. 2. 2009

Rimavskosobotský región trpí vysokou mierou nezamestnanosti a za uplynulých 19 rokov prišlo o prácu enormné množstvo ľudí. Táto oblasť bola v minulosti najproduktívnejšia, o čom svedčia aj mnohé už nefungujúce podniky ako napríklad pivovar Gemer, cukrovar, veľká pekáreň, mlyn, konzerváreň, ale aj textilný závod OZETA v Tornali. V marci zatvorí svoje brány asi najlepšia mliekareň na Slovensku, ktorá prepustí 43 zamestnancov. Mäsokombinát Tauris v súčasnosti zamestnáva 626 zamestnancov. O prácu príde 102 pracovníkov. Zašli sme s kamerou do ulíc a našim respondentom položili otázku: Ako vnímate vysokú zamestnanosť?