Choď na obsah Choď na menu
 


Videoshoty pre Gemerland 2009

Príspevky

Rimavskosobotskí Rómovia nakupujú na dlh, ale bez úroku

6. 4. 2009

Obyvateľom sídliska Dúžavská cesta v Rimavskej Sobote žijúcim len zo sociálnych dávok sa rozhodol pomôcť rómsky kráľ Ján Farkaš. Pred dvoma mesiacmi tam zriadil obchod, kde si môžu nakúpiť základné potraviny na dlh. Ak dostanú „sociálky“, dlžnú sumu za ne bez úroku uhradia.
 

V novembri bude stáť Family center v RS

3. 4. 2009

Ako sme vás už informovali, najväčšie nákupné stredisko Family center stavajú v rámci Slovenska v Rimavskej Sobote. Jeho investorom je spoločnosť Agoria Holding. Malo by byť postavené ešte tento rok v novembri. Prinášame vám krátky televízny príspevok.
 

Na komisii o podpore zamestnanosti i realizácii R1

30. 3. 2009

Na pôde okresného úradu v Rimavskej Sobote zasadala 27. marca Komisia územného plánovania a životného prostredia Zastupiteľstva BBSK. Zaoberala sa aktuálnym stavom pozemkových úprav v Banskobystrickom kraji i ochranou poľnohospodárskeho pôdneho fondu pri územnoplánovacej činnosti.
 

Stretnutí podnikateľov v DK v RS- ťažisková téma ZŤS

26. 3. 2009

Miestni podnikatelia a zástupcovia mesta Rimavská Sobota sa stretli druhýkrát. Ich cieľom bolo zlepšenie podnikateľského prostredia. Stretnutia sa zúčastnilo okolo 35 podnikateľov. V úvode sa hovorilo o možnostiach spolupráce samosprávy s podnikateľskou sférou, prezentácii možností podpory podnikania, ako aj prijatie opatrení k zlepšeniu podnikateľského prostredia a vzájomnej spolupráce.
 

Výstava gobelínov a veľkonočných aranžmánov v RS

25. 3. 2009

Obrazy inak je názov výstavky, ktorá je nainštalovaná v CVČ Relax v Rimavskej Sobote. Potrvá do 26. marca. Možno na nej nájsť gobelíny Eleny Pásztorovej, ktorá sa tomuto koníčku venuje odvtedy, ako vie držať ihlu v ruke.
 

SOŠ Technická v Rimavskej Sobote- maturity po novom

19. 3. 2009

Tento týždeň skladali maturanti písomné maturitné skúšky. Ministerstvo školstva ich opäť zaviedlo po novom. Maturovalo sa aj v Strednej odbornej škole technickej v Rimavskej Sobote (bývalé SOU strojárske). V utorok prebehli písomné maturity zo slovenského jazyka a v stredu s cudzích jazykov.
 

Akční seniori vystúpovali v Rimavskosobotskom Dome Kultúry

18. 3. 2009

Dobrá nálada a optimizmus dominovali na krajskej prehliadke záujmovej tvorivosti seniorov okresov Rimavská Sobota, Lučenec a Poltár. V rimavskosobotskom dome kultúry sa tancom, spevom, hudbou a recitáciou prezentovalo desať kolektívov jednotlivých klubov dôchodcov a Jednoty Dôchodcov Slovenska.
 

Predvolebná kampaň Ivety Radičovej v Rimavskej Sobote

12. 3. 2009

V rámci predvolebnej kampane navštívila včera Rimavskú Sobotu prezidentská kandidátka Iveta Radičová. S obyvateľmi mesta sa stretla na mítingu v dome kultúry. Okrem dôvodov a cieľov jej kandidatúry sa hovorilo aj o vysokej nezamestnanosti, hospodárskej kríze, potrebe dobudovania infraštruktúry v regióne a slovensko-maďarských vzťahov.
 

Štátny tajomník Švantner chce pomôcť Rimavskej Sobote

9. 3. 2009

Rimavskú Sobotu navštívili počas uplynulého týždňa poslanec NR SR Jozef Líška a štátny tajomník ministerstva dopravy a podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Dušan Švantner. Pozvala ich prednostka obvodného úradu Jana Uhrinová, aby pomohli znížiť vysokú nezamestnanosť v regióne.
 

Obyvatelia Gemera chcú, aby mesto oživilo ZŤS

2. 3. 2009

Rimavská Sobota sa kedysi vyznačovala strojárskym priemyslom. Roky tomu tak nie je. Strojárske firmy boli zrušené. Po tejto tradícii ostal len opustený areál bývalej ZŤS. Roky je nevyužívaný a chátra. Zámerom súčasného vlastníka je jeho oživenie, mieni ho zrekonštruovať, aby tam mohli v budúcnosti prísť investori. Vytvorili by sa tak pracovné miesta. Preto vynaložil do prípravy tohto projektu množstvo energie. Svoj zámer prezentoval na mestskom zastupiteľstve na jeseň minulého roka.