Choď na obsah Choď na menu
 


Leona Lewis- Run

21. 2. 2009
Musím sa priznať, že pieseň "Run" som si musel vypočuť aspoň šesťkrát a už po prvom vypočutí ma chytila za srdce. To by nebola lyrická Leona. V rádiách sme ju spoznali vďaka hitu "Bleeding Love" či "Better In Time". O Britskú speváčku sa bije nie jeden producent. Spolupracovať s ňou chcú aj také hviezdy ako Whitney Huston či raper P. Diddy

 

Leona Lewis sa narodila londýnskej časti Highbury. Vyrastala v rodine sociálnej pracovníčky Marie Lewisovej a hudobného diskdžokeja Aurala Josiaha. Leona zdedila vzhľad po svojom otcovi. Už od malička inklinovala k hudbe. Ako dieťa sem-tam sprevádzala svojho otca, keď chodil hrávať na diskotéky. Nikto by však nepovedal, že pred dvomi rokmi ešte predávala pizzu. Musela však niečo robiť, aby si mohla zaplatiť nahrávacie štúdio. Krásna a mladá 23 ročná talentovaná Leona odštartovala kariéru vďaka účasti v súťaži X Factor v roku 2006. Na prvom kastingu zaspievala pesničku Over The Rainbow. Po zaspievaní prvých tónov ostala celá porota v údive. Porotca Simon Cowel, ktorý je označovaný za kata, uznal kvality už dnešnej "kométy" a posúval ju aj s ostatnými porotcami ďalej. Skladba Over The Rainbow má pre umelkyňu veľký význam aj dnes. So slzami ju spievala na pohrebe svojej sestry, ktorá umrela na leukémiu.

 

 

Keď speváčka po prvýkrát zaspievala aktuálny hit "Run" v priamom prenose, ani náhodou nemala v pláne, použiť ju ako singel. Nuž a čo čert nechcel, roztrhlo sa vrece so samotnými chválami zo strany samotných divákov aj odbornej kritiky. Bolo rozhodnuté. Leona Lewis spieva vždy lyrické piesne a pieseň Run je obzvlášť chytľavá. Videoklip sa natáčal v Južnej Afrike. Spočiatku to vyzerá dosť desivo a neskôr akoby sa krehká dievčina stratila v pochmúrnom lese, blúdi vyprahnutou krajinou a hľadá možnosť ako sa zachrániť. Šanca prichádza v druhej polovici skladby v podobe slnečných lúčov, ktoré zaženú všetko zlé. Všetko sa skončí happy endom.